Marcipános egresszelet
A marcipánnak nagy hagyománya van Európában, így tuti választás egy kellemes desszerthez. Az egres pedig igen egészséges, és meglepő egyveleget képes alkotni a marcipánnal. Ha valami különlegességre vágysz, ne hagyd ki.
Hozzávalók
A tésztához:
- 20 dkg vaj
- 20 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 3 tojás
- 15 dkg liszt
- 10 dkg étkezési keményítő
- 50 dkg egres
A szóráshoz:
- 12,5 dkg liszt
- 5 dkg cukor
- 7 dkg vaj
- 8 dkg marcipánmassza
Elkészítés
Az egrest tisztítsuk és mossuk meg, majd csepegtessük le. A tepsit béleljük ki sütőpapírral, a sütőt pedig melegítsük 190 fokra. A vajat verjük habosra a cukorral, a vaníliás cukorral és egy csipet sóval. Egymás után dolgozzuk bele a tojásokat, majd a lisztet vegyítsük el a keményítővel, a sütőporral, és ezt is keverjük bele. Simítsuk bele a tepsibe, majd szórjuk meg egressel. A szóráshoz a lisztet dolgozzuk össze a cukorral, a vajjal, a marcipánnal és szórjuk a süteményre. Süssük 45 percig, majd szeletekre vágva tálaljuk.
Próbáld ki a mogyorókrémes marcipánszeletet is!