Fogasfilé mediterrán módra

Vágysz a mediterrán vidékekre, de jelenleg nincs keret rá? Semmi probléma, hiszen egy szemvillanás alatt otthonodba csempészheted az ottani konyha ínycsiklandó ételeit. A fogasfilét például remekül el lehet készíteni azzal a módszerrel.
Hozzávalók
- Tetszik az oldal?
Nyomj itt egy nagy
Tetszik-et és gyere
máskor is! - 3 édeskömény
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 zöld erős paprika
- 20 dkg koktélparadicsom
- 10 dkg magozott olajbogyó
- olívaolaj
- 1,5 dl száraz fehérbor
- 1 dl almalé
- friss kapor
Elkészítés
A halat mossuk meg, szárítsuk le, ízesítsük sóval és borssal, majd vágjuk négy egyenlő szeletre. A zöldségeket tisztítsuk meg, az édesköményt és a fokhagymát vágjuk vékony gerezdekre, a paprikát karikákra, a paradicsomot és az olajbogyókat pedig vágjuk félbe. Az olajat melegítsük fel egy serpenyőben, és süssük meg benne a halak mindkét oldalát. Ha kész van, vegyük ki, és a maradék olajban futtassuk meg az édesköményt, a paprikát és a fokhagymát. Ízesítsük sóval és borssal, öntsük fel a borral és az almalével, majd lefedve pároljuk még pár percig, végül adjuk hozzá a paradicsomot és az olajbogyót. A halat tegyük vissza egy kis időre a zöldségekhez, majd tányérra szedve, kaporral díszítve tálaljuk.
Előételként próbáld ki a fokhagymás zellerkrémlevest!
Fotók: onefourfour.wordpress.com, commons.wikimedia.org