Így készíts fetakrémmel töltött paradicsomot!
A töltött paradicsomok remek vendégváró falatnak bizonyulnak, ezért itt egy recept, amit szintén bátran elkészíthetsz, ha valakinek a fogadására készülsz.
Hozzávalók
- 6 db paradicsom
- 20 dkg feta sajt
- negyed fej lilahagyma
- 2 szál újhagyma
- 5 levél bazsalikom
- 5 levél szárított medvehagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- chilipaprika
- petrezselyemzöld
- tej
- őrölt feketebors
- oregano
- 6 levél fodros saláta
- olívabogyó
Elkészítés
A paradicsomokról vágjuk le a kalapjukat, belezzük ki, és tegyük félre. A lilahagymából egy karikát tegyünk félre, a többit aprítsuk fel az újhagymával, a petrezselyemmel, a bazsalikommal, a medvehagymával, és a chilipaprikával együtt. A fetát nyomkodjuk össze, adjuk hozzá a zöldségeket, fűszerezzük, öntsünk rá kevés tejet, és keverjük alaposan össze. Ezzel a masszával töltsük meg a paradicsomokat, tálaláskor pedig díszítsük salátalevelekkel és olívabogyóval.
Kóstold meg a mediterrán töltött paradicsomot is!
Fotók: courses.cit.cornell.edu, healthycurezone.blogspot.com