Vietnámi citromfüves csirke - Egyszerű és egzotikus
Ha egzotikus, de mégis nem túl extrém ízekre vágyunk, akkor érdemes kipróbálni az ízletes és könnyed vietnami citromfüves csirkemell receptjét!
Hozzávalók
- 3 db nagyobb filézett csirkemell
- 5 db friss vagy fagyasztott citromfűszár
- 4 teáskanál ázsiai halszósz
- 4 teáskanál szójaszósz
- 4 teáskanál cukor
- 4 teáskanál zúzott fokhagyma (akár krém is jó)
- 1 evőkanál frissen facsart citromlé
- 1 dl napraforgóolaj
- só
- őrölt bors
Elkészítés
A citromfűszárakat megtisztítjuk, felaprítjuk, majd turmix vagy botmixer segítségével pürésítjük. Egy tálban alaposan összekeverjük a halszószt, a szójaszószt, a cukrot, a fokhagymát, a citromlevet, az olajat és egy kevés sót, majd adjuk a keverékhez a citromfűszár felét. A megtisztított és vékony szeletekre vágott vagy felkockázott csirkemellet sózzuk, borsozzuk, majd megkenjük az olajos páccal és fél órára betesszük a hűtőbe. A serpenyőben aranybarnára sütjük a szeleteket és a citromfűszárral díszítve már tálalhatjuk is. Tésztával vagy rizzsel fogyasztva a legfinomabb.
Fotó: rasamalaysia.com