Almás-diós muffin - Az elronthatatlan desszert
Az almás süteményekkel biztosan nem lövünk mellé, ha vendégvárásról van szó. A muffinra ugyanez igaz, hiszen nagyon gyorsan és egyszerűen készíthető el az finomság.
Hozzávalók
A muffin tésztához:
- 170 g liszt
- 120 g kristálycukor
- 7 g sütőpor
- 5 g fahéj
- 50 g vaj
- 120 ml tej
- 1 db tojás
- 220 g alma
A tetejére:
- 45 g cukor
- 45 g dió
Elkészítés
A cukrot, a lisztet, a sót, a sütőport és a fahéjat egy tálba tesszük, majd összekeverjük. A puha vajat is belemorzsoljuk. A tojásokat a tejjel együtt felverjük, majd ráöntjük a száraz részre és összekeverjük. Hámozzuk meg az almákat és egy nagy lyukú reszelőn át reszeljük le. Ezt is tegyük bele a masszába. A durvára vágott diót összekeverjük a cukorral, és a muffin formába töltött muffin masszára szórjuk. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 25 perc alatt készre sütjük.
Készítsd el a fehércsokis muffint is!