Májgombócleves - Kellemes fogás
A májgombócot az egészen kicsiktől kezdve az egészen idősekig bezárólag nagyon sokan szeretik. Most egy nagyon finom, és egyszerű leves receptje következik.
Hozzávalók
- 30 dkg máj
- 1 ek. olaj
- 1 ek. reszelt vöröshagyma
- 2 tejben áztatott zsemle
- 2 tojás
- só
- bors
- majoránna
- 2 l erőleves
- 1 csomag tészta
Elkészítés
A reszelt vöröshagymát az olajon megpirítjuk, majd lehúzzuk a tűzről. A májat lereszeljük, és hozzáadjuk a hagymához. Jöhetnek bele az áztatott és kifacsart zsemlék, a tojások, és a fűszerek. Végül adjunk hozzá annyi lisztet, hogy viszonylag sűrű állaga legyen. Egy órán át pihentessük, majd nedves kanállal szaggassuk bele a forró levesbe, és így főzzük puhára. Közben főzzük ki a tésztát, ami lehet bármilyen fajta. Ha kész vannak a gombócok, öntsük a tésztát is a leveshez.
Tálaláskor szórjunk bele ízlés szerint zöldfűszereket!