Csirkemellcsíkok Orly módra
A csirkemell szó hallatán sokunknak csak egy étel jut eszébe, a rántott csirkemell. Ezzel nincsen semmi gond, de ha tehetjük, turbózzuk fel egy kicsit, és panír helyett készítsük el egy fűszeres masszával.
A csirkemell szó hallatán sokunknak csak egy étel jut eszébe, a rántott csirkemell. Ezzel nincsen semmi gond, de ha tehetjük, turbózzuk fel egy kicsit, és panír helyett készítsük el egy fűszeres masszával.
Hozzávalók
- 80 dkg csirke
- 2 tojás
- liszt
- 2 dl sör
- só
- bors
- vegeta
Elkészítés
A csirkemelleket csíkokra szeljük, sózzuk, borsozzuk, majd hagyjuk állni. A tojások sárgáját keverjük el a sörrel, és annyi liszttel, hogy sűrű, palacsintatészta állagú masszát kapjunk. Ezután mehetnek bele a fűszerek is. A tojások fehérjét verjük habbá, majd lazán keverjük hozzá a masszához. A csirkemelleket mártsuk ebbe bele és forró olajban süssük ki őket. A maradék olajat hagyjuk lecsepegni és már kész is.
Készítsd el a nuggetset is házilag!