Hortobágyi palacsinta - Ínycsiklandó hungarikum

Az ünnepek közeledtével egyre gyakrabban készítünk hagyományos magyar ételeket. Aki még nem evett Hortobágyi palacsintát, annak minden bizonyára furcsán hangozhat a palacsinta-hús kombináció, de meglepő módon nagyon finom íz hatása van.

Hozzávalók

  • 900 g csirkemell
  • 1.5 közepes fej hagyma
  • 650 ml víz
  • 3 teáskanál pirospaprika
  • Bors
  • 175 ml tejföl
  • 50 g búzaliszt
  • 8 db palacsinta

Elkészítés
A csirkemelleket megmossuk, majd utána után apróra felkockázzuk. A vöröshagymát is aprózzuk, majd olajon, egy kis sóval és borssal megdinszteljük. Ezután mehet rá a hús is. Miután egy kicsit megpirult, hozzáadjuk a paprikát és a vizet. Fedő alatt 40 percig pároljuk. Közben keverjük simára a tejfölt a lisztel. Ha a hús már eléggé megfőtt, szűrjük le a levét és tegyük bele az előbb elkészített habarást. A húst daráljuk le és halmozzuk a palacsinták közepébe. A szósszal jól locsoljuk meg a palacsintákat. Tejföllel és petrezselyemmel tálaljuk.

Oldalak

Video Nagy 2025-ös szerelmi horoszkóp
Sztárok
Azt persze tudta, hogy Harry herceg és Meghan Markle egy pár, de mivel hanyagolja a technológiát, így nem követi a híreket napi szinten.
Lifestyle
A robotporszívók egyre népszerűbbek lesznek, de most egy olyan típust akarnak piacra dobni, ami még könnyebbé teheti a takarítást.
Utazás
Már csak pár nap, és véget is ér a tavaszias január. Érdemes hát kiélvezi a jó időt, amíg van rá lehetőség!
Utazás
A kuriózumnak számító leleltre a szakkarai nekropliszban találtak rá a szakemberek.
Lifestyle
1918-ban, vagyis 107 évvel ezelőtt egy titokzatos szüfrazsett 8 pontból álló listát írt, mely a menyasszonyoknak szóló legfontosabb intelmeket tartamazta. A lajstrom mai szemmel nézve is megdöbbentő...
Lifestyle
Ezek a szavak olyan magokat vetnek el, amelyek az önbizalom, az önállóság és a szeretet virágaivá nőnek majd.