Lencseleves - Zöldséges finomság

A lencsét nem csak újévkor fogyasztjuk szívesen, hiszen nagyon egészséges és tápláló ételeket lehet belőle készíteni.

Hozzávalók

  • 160 g lencse
  • 2 babérlevél
  • 50 g vöröshagyma
  • Mogyorónyi friss gyömbér
  • 2 ek hidegen sajtolt napraforgóolaj
  • 200 g sárgarépa
  • 100 g póréhagyma
  • Tört színes bors
  • 1 mk kakukkfű
  • 1 citrom
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1400 ml zöldségalaplé vagy víz
  • 150 ml tejszín

Elkészítés
A hagymás, babéros, gyömbéres vízben 25-30 perc alatt főzzük elő a lencsét. Hámozzuk, meg a répát vágjuk kis kockákra, majd dinszteljük meg olajon kb. 10 percig. Tegyük bele a gyömbért, a fokhagymát és a póréhagymát is. Sózzuk és borsozzuk ízlés szerint, adjuk hozzá babérlevelet, a kakukkfüvet és a jól leszűrt lencsét. Öntsük fel az alaplével vagy vízzel és forraljuk fel. Tegyük alacsony lángra és adagoljuk hozzá a tejszínt. Frissen facsart citromlével ízesítsük.

Melegen tálaljuk.

Oldalak

Video Bemutatjuk a 2024-es Inspiráló Nők Díj jelölőbizottságát
Sztárok
A spanyol királyné híres arról, hogy az idehaza is népszerű fast fashion üzletekből választ magának nagyszabású eseményekre ruhát: nem volt ez másképp most sem, amikor is a minap szintén egy...
Egészség
A szakértők mindenkit arra figyelmeztetnek, hogy egy népszerű édesítő túlzott fogyasztása felgyorsíthatja az öregedés folyamatát.
Utazás
A hét második felében még 25-30 Celsius-fokos napi csúcsokra van kilátás, vasárnap viszont újabb jelentős fordulóponthoz érkezik hazánk időjárása.