Perec - Tökéletes rágcsa

Egy otthoni partira tökéletes választás lehet egy kis perec. Az apró falatok tökéletes választásnak bizonyulnak, akár filmnézés közben is.

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 500 g búzaliszt
  • 3 dl tej
  • 7 g instant élesztőpor
  • 1 teáskanál kristálycukor
  • 2 teáskanál só
  • 3 evőkanál étolaj

A főzéshez:

  • 1.5 evőkanál szódabikarbóna
  • 1.5 l víz

A kenéshez:

  • 1 db tojás
  • A díszítéshez:
  • Szezámmag/ sajt/ olvasztott csoki

Elkészítés:
A tészta hozzávalóit a kenyérsütő gép segítségével megdagasztjuk, leállítjuk a programot, majd 10 percig állni hagyjuk a tésztát. Előkészítünk két nagyméretű tepsit és sütőpapírral kibéleljük. A sütőt előmelegítjük 210 fokra. A viszonylag kemény, rugalmas tésztát deszkán átgyúrjuk, majd 10 részre osztjuk. Kb. 55 cm hosszú kígyókat készítünk, és perecformára hajtjuk.
Egy nagyobb lábasban, a szódabikarbónás vizet felforraljuk. A pereceket egy szűrőkanál segítségével a forrásban lévő vízbe tesszük és mindkét oldalát 10-15 másodpercig főzzük, majd kiemeljük, és a tepsibe helyezzük. 15 percet pihentetjük őket.
Közben elkészítjük a sós öntetet: a lisztet, a sóval és annyi vízzel keverjük el, hogy tejföl sűrűségű legyen. A pereceket megkenjük a felvert tojással, ízlés szerint meghinthetjük napraforgómaggal, vagy szezámmaggal. 210 fokon 12 percig sütjük. A 12 perc után a félig megsült pereceket meglocsoljuk az öntettel, majd visszatesszük a sütőbe még 4-5 percre.

Kihűlve fogyasztható!

Oldalak

Video Ha ezt csinálja a mobilod, éppen most lopják az adataidat
Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration -:-
Loaded: 0%
Stream Type LIVE
Remaining Time 0:00
 
1x
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • captions and subtitles off, selected
      Hirdetés
      Fashion&Beauty
      Ez az új hajszín trend nemcsak elegáns és időtlen, de szinte magától gondoskodik a tökéletes megjelenésről!
      Lifestyle
      Sztárok
      Sofía Vergara elkápráztatja a rajongókat nyári fotójával, miközben új bőrápoló márkáját népszerűsíti.
      Sztárok
      „Mr Sheffield” néven ismerte meg a világ „A dadus” című sorozat sztárját. De mi lett vele azóta?
      Home&Design
      Ha valamikor, most aztán igazán fontos a fenntarthatóság, így jobban tesszük, ha kétszer meggondoljuk, tényleg a kukában van-e a helye használt dolgainknak.
      Lifestyle
      Már talán el is felejtettük, most egy új csokifajta miatt emlegethetjük már a dubaji csokit. Ez az édesség talán még annál is őrültebb.