Gombás marhahúsos tészta - Gyors és varázslatosan finom
Ha munka után még szeretnél valami meleget enni, de nem tudod, hogy mit lehetne főzni, ami gyorsan elkészül és egyben különleges is? Próbáld ki a következő receptet és megoldódik a problémád.
Hozzávalók:
- 200 g tészta
- 300 g marhahús
- 150 g gomba
- 1 fej hagyma
- só, bors
- fokhagyma
- 1 doboz tejföl
- liszt
- olaj
Elkészítés:
A húst felkockázzuk, majd sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát. Ezután kb. 1 órán át állni hagyjuk. A húskockákat kis zsiradékon megpirítjuk, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát - és lefedve pároljuk - időről időre kis vizet utánatöltünk. Ha a hús már majdnem puha, akkor hozzáadjuk a 4-5 felé vágott gombát, majd a tésztát, felöntjük vízzel, majd lefedve puhára főzzük a tésztát. Mielőtt teljesen jó lenne beleöntjük a tejfölös habarást és fedő nélkül összesűrítjük.
Petrezselyemmel szórva tálaljuk.