Bőrápolás otthon - Elég csak kinyitnod a hűtődet

Itt az ősz, így a hűvösebb időjárás beköszöntével még fontosabb, hogy odafigyeljünk arcbőrünk ápolására. A boltokban kapható számtalan kozmetikai termék mellett nem árt, ha tudjuk, hogy milyen lehetőségeink vannak még, ha véletlenül nincs kéznél a kedvenc arckrémünk. Vagy ha éppen egy kis házi praktikára vágyunk bőrápolás terén.

Uborka
Már-már közhelyesnek tűnik, de két karika uborka valóban a szemkörnyéki bőrápolás egyik legjobb módszere. De nem csak erre használhatjuk, az uborkát - lereszelve, élesztővel és egy csepp citromlével összekeverve a zsíros bőr kezelésére alkalmas pakolást készíthetünk.

Paradicsom
A paradicsom gyulladáscsökkentő, fertőtlenítő és pórusokat összehúzó hatása miatt nyugodtan alkalmazható a problémás - főleg pattanásos - arcbőr kezelésére.

Tojás és méz
A tojásból és mézből kikevert arcpakolás szintén bőrtisztító hatású, de ezen kívül a tojás rendkívül gazdag fehérje, vitamin, illetve ásványi anyag forrás is, amely a bőr rugalmasságát és puhaságát segít megőrizni.

Krumpli
Ez az egyik olyan zöldség a konyhánkban, amiről talán kevesen tudják, hogy a bőrápolásban is tökéletesen használható. A krumplit alkalmazhatjuk ugyanúgy, mint az uborkát. Karikára vágva és a szemünkre helyezve a finom ráncok eltüntetésében segít, ezen kívül pedig javítja a vérkeringést és erősíti a bőrt. A krumpli leve pedig a zsíros bőr kezelésében lehet hatásos.

Sárgarépa
A sárgarépának köztudottan magas vitamin és ásványi anyag tartalommal rendelkezik, de nem csak elfogyasztva tehetünk vele jót magunknak. Legfőbb kozmetikai előnye az öregedésgátló tulajdonsága. Ha a sárgarépa levét összekeverjük egy kanál mézzel, akkor egy olyan arcpakolást kaphatunk, amely hatásos gyógymód lehet a pattanásos arcbőr kezelésére.

Banán
Ha a banánt kikeverjük egy pohár joghurttal, akkor remekül alkalmazhatjuk a száraz bőrre arcpakolásként, mézzel kombinálva pedig egy A-vitaminban és káliumban gazdag bőrfeszesítő maszkot kaphatunk.

Oldalak

Video Marics Peti első filmszerepének kulisszatitkai
Egészség
A természetes étrend-kiegészítők ugyan egyre felkapottabbak az utóbbi esztendőkben, de a legújabb tanulmányok szerint nem árt csínján bánni velük.
Sztárok
Az mindenki számára egyértelmű, hogy Dua Lipát elképesztő szépséggel áldotta meg a sors, de azt tudtad, hogy kiváló génjeit elsősorban szívdöglesztő édesapjától örökölte?
Lifestyle
Nincs olyan ember, aki ne rajongana a házi zserbóért, sokan azonban félnek attól, hogy elkészítsék, mert tévesen azt hiszik, túl sok buktató van a folyamatban – pedig a tökéletes végeredmény csupán 3...