Petrezselyem pesto - Ízletes olasz szósz
Az olasz pesto szószt nagyon sokféle hozzávalóból el lehet készíteni. Mi most egy petrezselymes pesto receptet osztunk meg veletek!
Hozzávalók:
- 200 g petrezselyem
- 2 maréknyi dióbél
- fél maréknyi durvára reszelt parmezán sajt
- 2 gerezd fokhagyma
- 200 ml extra szűz olívaolaj
- só
- frissen őrölt bors
Elkészítés:
A megmosott és leszárított petrezselyem leveleket durvára vágjuk, majd turmixgépbe dobjuk. Hozzáadjuk az előzetesen száraz serpenyőben illatosra pirított dióbelet, a megpucolt fokhagymát, és a sajtot. Az egészet pépesítjük, majd lassan hozzácsorgatjuk az olívaolajat. Végül sóval és borssal ízesítjük, kis üvegekbe töltjük, fóliát teszünk rá, majd a lezárjuk. A megbontott üvegcséket hűtőszekrényben tároljuk.