Fashion&Beauty

Anh Tuan a vietnámi-magyar divattervező

A vietnámi gyökerekkel rendelkező magyar tervezővel, Anh Tuannal beszélgettünk, akinek titka többek között a különleges anyagkezelésben rejlik, melyet ő maga fejlesztett ki. Az interjú aktualitását az adta, hogy a tervező kollekciója nőnapi rendezvényünkön, a Femcafe Gastro & Fashion Night-on is bemutatásra kerül.

Melyik kollekciódat láthatjuk a Femcafe Gastro & Fashion Night-on?

Anh Tuan: Az őszi-téli kollekciót fogjuk bemutatni a divatesten, melyet a Távol-Kelet inspirált. Tibet motívumai, világa és színei jelennek meg az öltözékeken és a kiegészítőkön.


Szinte bejártad a fél világot. Ezek szerint általában az útjaidból szoktál ihletet meríteni a kollekcióidhoz?

Anh Tuan: Általában igen, ezért szerencsés helyzetben is vagyok, hiszen amikor utazom, szinte kézzelfoghatóvá válnak egyes kultúrák jegyei.


Utazásaid során melyik város fogott meg a legjobban?

Anh Tuan: Nem szeretem a nagyvárosokat, hanem az igazi inspiráció az ősi kultúrákban rejlik, ahol a mai napig fent maradtak a régi tradíciók és az igazi értékrendek. Ezekből a helyekből nyerek ihletet, nem pedig a friss nagyvárosokból, mint London vagy New York.


A régebbi kollekcióidban sokkal extrémebb darabok is helyet kaptak…

Anh Tuan: Szerintem ez minden tervezővel így van, hogy az elején minden kreativitását belehelyezi egy kollekcióba, majd egy idő után redukálja magát. Ez egy folyamat, haladás az eladhatóság felé: inkább abba az irányba kell menni, hogy hordható és eladható, de mégis kreatív legyen a kollekció. Ez nem jelenti azt, hogy apadna a kreativitás, csak egyszerűen ez nem képzőművészet, hanem iparművészet, ami az iparról, a gyártásról és az eladásról szól. Nagyon fontos tényezőnek tartom, hogy az általam kreált darabok eladhatóak és hordhatóak legyenek.

 

A ruhák mellett táskákat, kiegészítőket is tervezel. Mi az, amit a legszívesebben alkotsz meg?

Anh Tuan: Ez időszakos nálam, hogy éppen mikor, mit szeretek készíteni, ez a hangulatomtól is függ. Táskákat például kifejezetten szeretek kreálni.

Milyen árkategóriába tartoznak a kreációid? Kik tartoznak a vásárlóközönségedbe?

Anh Tuan: A darabok, amiket tervezek nem is a legdrágább, de nem is a legolcsóbb árkategóriába tartoznak, hanem valahol a kettő között áll meg, bár a termékek ára egy átlagos fizetéshez képest még mindig magasak. Nagyon sok fiatal vásárol tőlem, de idősebbek is megfordulnak az üzletemben. 70%-ban magyarok a vásárlóim, a maradék 30% pedig külföldi vevő.

 

Van kedvenc divatterveződ?

Anh Tuan: Sokak munkáját szeretem és figyelemmel követem, de kedvencem nincs. Mostanában a legjobban a belga divattervező ház, Dries Van Noten munkái tetszenek.

 

Hogy vélekedsz a magyar divatról?

Anh Tuan:
Azt vettem észre a fiatalokon, hogy amióta betörtek Magyarországra a fiatalosabb vonalat képviselő, elérhetőbb árú márkák, azóta a közízlés javult, amelyet a nagy divatházak is jó irányba formálnak. Nem lehet rögtön az egyik pillanatról a másikra nagyon jól öltözködni vagy jó ízléssel rendelkezni, hanem ez egy folyamat, de mindenképpen jó úton haladnak, csak a változáshoz idő szükséges.
 

Oldalak

Video Ha ezt csinálja a mobilod, éppen most lopják az adataidat
Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration -:-
Loaded: 0%
Stream Type LIVE
Remaining Time 0:00
 
1x
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • captions and subtitles off, selected
      Hirdetés
      Fashion&Beauty
      Sztárok
      Lékai-Kiss Ramóna új oldalát mutatja majd meg A Nagy Duettben, ebben pedig Brasch Bence lesz segítségére.
      Home&Design
      Sokan szeretik díszíteni a konyhájukat, de tudtad, hogy ezek az ártatlannak tűnő szuvenírek akár a hűtőd működésére is rossz hatással lehetnek? Mutatjuk, miért érdemes óvatosnak lenni velük!
      Sztárok
      Gáspár Győző azt is elárulta, hogy melyik magyar énekesnőt szeretné megszemélyesíteni A Nagy Duett-ben.
      Sztárok
      Diákból lesz tanár: Mihályfi Luca és Hegyes Berci a Dancing with the Stars után szerelmespárként vágnak neki A Nagy Duettnek.
      Egészség
      Kevesen tudják, de többféle élelmiszer is tartalmaz természetes módon kisebb-nagyobb mennyiségű hidrogén-cianidot, amit kéksavnak nevezünk.