Különleges sütemény – Zöldcitromos banántorta
Nem tudod még, milyen desszertet varázsolj asztalodra hétvégén? Most bemutatunk egy igazán mennyei süteményt!
Hozzávalók
30 dkg liszt
18 dkg barna cukor
12 dkg mazsola
1, 5 dl zsírszegény natúr joghurt vagy krémtúró
1 tojás
1 darab banán
1 evőkanál citromlé
másfél kávéskanál sütőpor
1 kávéskanál só
1 kávéskanál reszelt zöldcitromhéj
A tálaláshoz: banánszirom és reszelt zöldcitromhéj
A mázhoz:
12 dkg porcukor
2 kávéskanál zöldcitromlé
½ kávéskanál reszelt zöldcitromhéj
Elkészítés
A sütőt 180 fokra melegítjük elő, majd egy 18 centiméter átmérőjű kapcsos tortaformát kibélelünk sütőpapírral. Egy tálba szitáljuk a lisztet és a sütőport, majd hozzákeverjük a sót, a cukrot valamint a reszelt zöldcitromhéjat. Egy banánt pépesre törünk, és összekeverjük egy evőkanál citromlével. A liszt közepébe mélyedést készítünk, beleöntjük a tojást, a pépesített banánt, a mazsolát és a krémtúrót is, majd jól összedolgozzuk. A tésztát a formába egyengetjük, és körülbelül 45 percig sütjük. A tortát ezután tíz percig pihentetjük, majd rácsra tesszük. Ezután nekikezdünk a máznak: szitálással fellazítjuk a porcukrot, s elkeverjük citromlével, valamint hozzáadjuk a reszelt zöldcitromhéjat. A lágy krémet ezután rácsurgatjuk a tortára, úgy, hogy mindenfelé jusson. A süteményt ezután banánszirmokkal és vékonyra szeletelt zöldcitromhéjjal díszítjük. Tálalás előtt 15-20 percet pihentetjük, hogy a máz megkeményedjen.