Desszertkülönlegesség – Sült gyömbérpuding

Bemutatunk egy igazán finom, kuriózum édességet, a sült gyömbérpudingot. Íme!
Hozzávalók
230 g ananászdarab (konzervananász)
1 darab kész jamaicai gyömbértorta, vízszintesen felvágva
3 tojásfehérje
175 g világos nádcukor
500 ml vaníliajégkrém
Elkészítés
A sütőt 200 fokra melegítjük. Az ananászt leszűrjük, a levéből 3 evőkanállal félreteszünk. A gyömbértorta-szeleteket tűzálló tálba tesszük, egymás mellé, majd az ananász levével meglocsoljuk. Ezután az ananászdarabokat is rátesszük. Ezalatt a tojásfehérjét félkeményre verjük, majd kanalanként cukrot keverünk hozzá, s jó erősen verjük tovább, amíg egészen fényes és sűrű nem lesz. Ezután a jégkrémet felszeleteljük, majd a gyümölcsre helyezzük, s rányomkodjuk. A tetejét teljesen bevonjuk a habbal, s villával felcifrázzuk. Körülbelül 5 percig sütjük, míg aranyszínű nem lesz. Azonnal fogyaszthatjuk.