Svédországban és Norvégiában az ebédidő az, amikor az emberek a legtöbbet esznek napközben, és amikor a legtöbb tápanyagot viszik be szervezetükben. Nem délben ebédelnek, ahogyan mi, hanem körülbelül délután négy órakkor. A tipikus ebéd a burgonya, hús, hal – egyszóval olyan fogások, amelyek fehérjében és szénhidrátban gazdag ételek. Vacsorára a skandináv emberek a könnyebb ételeket részesítik előnyben, például olyasmiket, amiket reggelire is fogyasztanak: ilyen a halas szendvics, a zöldségek, a sajtok, a joghurt és a müzli.
Svédországban és Norvégiában az ebédidő az, amikor az emberek a legtöbbet esznek napközben, és amikor a legtöbb tápanyagot viszik be szervezetükben. Nem délben ebédelnek, ahogyan mi, hanem körülbelül délután négy órakkor. A tipikus ebéd a burgonya, hús, hal – egyszóval olyan fogások, amelyek fehérjében és szénhidrátban gazdag ételek. Vacsorára a skandináv emberek a könnyebb ételeket részesítik előnyben, például olyasmiket, amiket reggelire is fogyasztanak: ilyen a halas szendvics, a zöldségek, a sajtok, a joghurt és a müzli.