Százéves cukrászda
Az Erkel tér 1-es számú épület földszintjén nyílt meg 1803-ban édességbolt Gyulán, amiből később gyógyszertár lett, majd 1840-ben Salis András cukrászdát alakított ki, dicsértessék a neve. Ugyan a Százéves Cukrászda nevet viseli, de nem is olyan sokára már kétszáz éves lesz. Amint belép az ember az ország második legrégebbi cukrászdájába, megkezdődik az időutazása. Az empír stílusú épületben, a gazdagon díszített helységben, korhű ruhát viselő hölgyek viszik az asztalhoz a választott édességet, amit az eredeti biedermeier székeken vagy éppen kanapén ülve fogyaszthatunk el. Specialitásuk a sírni valóan finom kongó torta, de a málnás sacher után is extatikus állapotba kerül az ember. (A képen a cikkíró extázis előtti állapota látható.)
Miután az ember visszatér a földre, megtekintheti a cukrásztörténeti múzeumi részt, ahol az eredeti eszközök és gépek vannak kiállítva.
Százéves cukrászda
Az Erkel tér 1-es számú épület földszintjén nyílt meg 1803-ban édességbolt Gyulán, amiből később gyógyszertár lett, majd 1840-ben Salis András cukrászdát alakított ki, dicsértessék a neve. Ugyan a Százéves Cukrászda nevet viseli, de nem is olyan sokára már kétszáz éves lesz. Amint belép az ember az ország második legrégebbi cukrászdájába, megkezdődik az időutazása. Az empír stílusú épületben, a gazdagon díszített helységben, korhű ruhát viselő hölgyek viszik az asztalhoz a választott édességet, amit az eredeti biedermeier székeken vagy éppen kanapén ülve fogyaszthatunk el. Specialitásuk a sírni valóan finom kongó torta, de a málnás sacher után is extatikus állapotba kerül az ember. (A képen a cikkíró extázis előtti állapota látható.)
Miután az ember visszatér a földre, megtekintheti a cukrásztörténeti múzeumi részt, ahol az eredeti eszközök és gépek vannak kiállítva.