Zserbó - Az egyik legkedveltebb magyar desszert
A hazai ízek ugyanolyan jól tudnak esni, mint egy muffin vagy egy brownie. Süssed meg az egyik legkedveltebb magyar süteményt.
Hozzávalók
- 35 dkg liszt
- 20 dkg vaj
- 15 dkg darált dió
- 15 dkg + 2 evőkanál porcukor
- 1 tojás
- 1 dl tej
- 1 dkg élesztő
- 1 tortabevonó
- csipetnyi sütőpor
- baracklekvár
- 1 evőkanál olaj
Elkészítés
A liszthez keverd hozzá a sütőport, és morzsold el benne a vajat. A tejben futtasd fel az élesztőt, majd add hozzá a lisztet, a tojást, a 15 dkg porcukrot és egy evőkanál olajat.
A tésztából készíts három gombócot, az elsőt nyújtsd akkorára, mint a tepsi, terítsd bele, kend meg a baracklekvárral, majd szórd meg a porcukorral elkevert dióval. Ezután takard be a második, kinyújtott tésztalappal, szurkáld meg egy villával, ezt is kend meg lekvárral, és szórd meg dióval. A harmadik tésztalappal takard be az egészet, szurkáld meg, majd egy óráig hagyd kelni. Ezután előmelegített sütőben süsd készre, ez körülbelül fél óra. Közben olvaszd meg a tortabevonót, és vond be vele a kész sütemény tetejét.
Szerző: Hári Ágnes
Fotó: rekaye.blogspot.hu