Zsályás sütőtökös pikáns gnocchi
![](https://www.femcafe.hu/sites/default/files/styles/story_hero/public/default_images/image_not_found.jpg?itok=cxG_mT8U)
Ha már unjuk, hogy sütőtökből mindig csak a már megszokott krémleves receptjét olvassuk és nem találunk sehol semmi izgalmasat, akkor ezt a receptet nekünk találták ki. Bár nem illik a fogyókúrákba, de annyira finom, hogy ez nem fog érdekelni, ha elkészítjük és megkóstoljuk.
Hozzávalók
Gnocchitésztához
- Tetszik az oldal?
Nyomj itt egy nagy
Tetszik-et és gyere
máskor is!30 dkg sütőtökpüré
- 30 dkg főtt krumpli
- 20-25 dkg liszt
- 1 tojás
- só
Zsályás vajhoz
- maréknyi zsályalevél
- 7,5 dkg vaj
- frissen tört bors
Elkészítés
A krumplit pépesítjük, majd összekeverjük a sütőtökpürével, hozzáadjuk a tojást és sózzuk, majd a lisztet lassan adagoljuk hozzá folyamatos keverés mellett, olyan mértékben hogy ne legyen túl folyós, de túl lisztes sem. Ha megkaptuk a tökéletes állagot átgyúrjuk párszor, így kapjuk meg a gnocchi tésztát. Kis hengereket készítünk belőle, majd körülbelül 2-3 centis darabokra vágjuk azokat és forrásban lévő sós vízben kifőzzük. Közben egy serpenyőben a vajat felolvasztjuk és belevágjuk a zsályaleveleket. A már megfőtt gnocchit ebben a vajas mártásban forgatjuk át majd frissen borsot őrlünk rá és így tálaljuk.