Zöldségek vadasan

A zöldségek nem csak finomak, de még egészségesek is, így fogyasszunk belőlük jó sokat.
Hozzávalók
- 40-40 dkg friss vagy mirelit karfiol és brokkoli
- 1 nagyobb fej karalábé
- húslevesben főtt zöldségek
- 2 ek tejföl
- 1 ek vaj
- 1 ek liszt
- 1 tk mustár
- cukor
- 1 babérlevél
- vadasfűszer-keverék
- citromlé
- só
Elkészítés
Megtisztítjuk a karalábét, kisebb kockákra vágjuk, és sós vízben puhára főzzük a friss vagy fagyasztott karfiollal és brokkolival együtt. Közben a levesben főtt zöldségeket összeturmixoljuk. Vajon karamellizálunk kb. 1 csapott evőkanálnyi cukrot, majd megintjük a liszttel és összepirítjuk. Vízzel felengedjük, beletesszük a zöldségpürét, mustárral, babérral, vadasfűszer-keverékkel és citromlével ízesítjük. Összeforraljuk, és a jól lecsöpögtetett párolt zöldségekre öntjük.
Ezt is ajánljuk: Répás rétes - Katt ide!