Sonkás lepény
Meg szeretnénk lepni a szeretteinket, de nem tudjuk, hogy mivel? Íme, próbáljuk ki az alábbi receptet, és biztosan sikerrel járunk.
Hozzávalók
- 35 dkg liszt
- 20 dkg margarin
- 1 tojás
- 5 dl tejföl
- 40 dkg főtt, füstölt sonka
- só, bors
Elkészítés
A lisztet eldolgozzuk a tojássárgájával, a margarinnal, pici sóval és annyi tejföllel, hogy rugalmas tésztát kapjunk. Egy éjszakán át hűtőszekrényben pihentetjük. Másnap két részre osztjuk, és ujjnyi vastagra nyújtjuk. Az egyik felével kibélelünk egy tepsit. A sonkát ledaráljuk, összekeverjük a maradék tejföllel, borssal fűszerezzük, és a tésztalapra kenjük. Befedjük a másik tésztalappal, villával megszurkáljuk és bekenjük a tojásfehérjével. Közepesen meleg sütőben szép pirosra sütjük.
Ezt is ajánljuk: Sonkás tésztasaláta - Katt ide!