Currys pulykamell csíkok

A pulykamell kevés fűszerrel is rendkívül finom, azonban ha az alábbi hozzávalókkal ízesítjük, akkor egy fantasztikus ételt kapunk.
Hozzávalók
- 40 dkg pulykamellfilé
- 20 dkg csiperkegomba
- 1 hagyma
- 1 hegyes erős paprika
- ½ dl tejszín
- 1 tk enyhe curry-keverék
- 1 késhegynyi őrölt kurkuma
- só
- vaj
Elkészítés
A pulykamellfilét vékony csíkokra metéljük, a megtisztított hagymát kockára, az erős paprikát karikára vágjuk. A gombát megmossuk, és hajszálvékonyan felszeleteljük. Egy-két evőkanálnyi vajon üvegesre pároljuk a hagymát, majd hozzáadjuk a húst, és kissé megpirítjuk. Hozzáadjuk a hegyes erős paprikát, a gombát, és meghintjük a curryvel és a kurkumával. Megsózzuk, felöntjük a tejszínnel, és fedő alatt puhára pároljuk. Ha túlságosan besűrűsödne, kevés húslevessel hígítsuk. Párolt rizs és fejes saláta illik hozzá.
Ezt is ajánljuk: Paprikába töltött bab - Katt ide!