Gombafasírt: Egy villámgyorsan elkészíthető, pénztárcabarát falat
![](https://www.femcafe.hu/sites/default/files/styles/story_hero/public/images2017/cikkek/gombafasirt_boatshed_market_980x480.jpg?itok=NMxnP9Ov)
20 perc alatt megvagy vele.
Gombafasírt
Hozzávalók:
- 50 dkg gomba
- 1 kisebb vöröshagyma
- 1 tojás
- 3 zsemle
- só
- bors
- ½ cs petrezselyemzöld
- zsemlemorzsa
- olaj
Elkészítés:
A felkockázott hagymát megfonnyasztjuk az olajon, majd beletesszük a megtisztított és apróra vágott gombát is. Sózzuk, borsozzuk és puhára pároljuk, de fontos, hogy a gomba leve semmiképp se maradjon alatta! Ha kész, félretesszük és kihűtjük. A zsemléket vízbe áztatjuk, majd kicsavarjuk és a gombával együtt ledaráljuk. Ezután hozzáadjuk a tojást, az apróra szeletelt, friss petrezselyemzöldet és annyi zsemlemorzsát szitálunk bele, hogy a massza jól formázható legyen. Kézzel kis golyókat gyúrunk, ezeket meghempergetjük a zsemlemorzsában és forró olajban pirosra sütjük.