Lehull a lepel – így készül az ikonikus vegán fudge cake
Ki mondta, hogy növényi alapú hozzávalókból nem lehet ízorgiát alkotni? Már többször bebizonyosodott, hogy, hús-, tej-, és tojásmentesen is készíthetünk a hagyományossal vetekedő fogásokat. A méltán híres vegán csupacsokis fudge cake titkára eddig közel 16 millióan voltak kíváncsiak – most megosztjuk veletek az ikonikus receptet.
Vegán Csokoládés Fudge Cake
Hozzávalók
- 12 dkg finomliszt
- 15 dkg kakaópor
- 1½ ek. sütőpor
- 1 kk. vanília kivonat
- 250 ml juharszirup
- 350 ml növényi tej
- növényi vaj/margarin a tepsi kikenéséhez
A krémhez
- 15 dkg kakaópor
- 20 dkg porcukor
- 60 g növényi vaj/margarin
- 1 kk. vanília kivonat
- 65 ml növényi tej
Ezekre lesz még szükséged:
- 2 db. 20 cm átmérőjű tortaforma
- sütőpapír
- robotgép vagy elektromos habverő
- rács a hűtéshez
- spatula
Elkészítés
1. Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra. Helyezd a tortaformákat a sütőpapírra, rajzold őket körbe, majd vágd ki a kör alakú formákat.
2. A formák belsejét kend ki növényi vajjjal/margarinnal, helyezd el bennük a formára vágott sütőpapírt, majd vajazd ki a papírt.
3. Öntsd a lisztet, a kakaóport, a sütőport, a vanília kivonatot, a juharszirupot és a növényi tejet a robotgépbe vagy egy tálba és keverd 1-2 percig.
4. A tésztát öntsd bele a tortaformákba, ügyelve arra, hogy mindkettőbe egyenlő mennyiség jusson. A formákat tedd a sütőbe és süsd 25 percig. Ne aggódj, ha esetleg megreped a teteje, a krémes bevonatnak köszönhetően nem fog látszódni.
5. A sütési idő leteltével vedd ki a formákat és szobahőmérsékletig hagyd hűlni a tésztát. A kisült tészta könnyen törhet, ezért óvatosan vedd ki a formából és helyezd az erre kihelyezett rácsra, majd a rácsot tedd a hűtőbe 30 percre, hogy jobban összeálljon a tészta.
6. A krémhez öntsd a kakaóport, a porcukrot, a növényi vajat/margarint, a vanília kivonatot és a növényi tejet a robotgépbe és keverd addig, amíg egy sűrű krémet nem kapsz (vagy keverd össze elektromos habverővel).
7. A sütemény egyik rétegét helyezd egy nagyobb tálra, kend meg a krém harmadával, majd fedd le a másik réteggel. Az egész tortát vond be a maradék krémmel, majd tedd az egészet egy órára a hűtőbe.
8. Vedd ki a kész süteményt a hűtőből, szeleteld fel és tálald.