Varázsolj keleti ízeket a tányérodra: Szezámmagos hús kínai tésztával vasárnapra
Jobb, mint amit az étteremben kapsz.
Szezámmagos hús kínai tésztával
Hozzávalók:
A húshoz:
- 50 dkg panírozott csirkemell
- 1 nagy pohár ketchup
- 3 ek méz
- 1 csepp ecet
- 3 ek szezámmag
- 2 ek cukor
A tésztához:
- 1 cs spagetti tészta
- 2 szál sárgarépa
- 3 fej vöröshagyma
- 2 fej lilahagyma
- 1 kis fej káposzta
- 1 üveg szójaszósz
- olaj
- só, bors
Elkészítés:
A tésztát megfőzzük, közben pedig a zöldségeket vékonyra szeleteljük, és kevés olajon, ízlés szerint sózva, borsozva megpároljuk. Ha a zöldség elkészült, ráöntjük a szójaszószt, és apránként hozzáadjuk a leszűrt tésztát – ezzel el is készült a köret. A húst forró olajban kisütjük, majd vékony szeletekre vágjuk. A többi hozzávalót összekeverjük egy edényben, majd 2-3 perc alatt összemelegítjük. Levéve a gáztól beleforgatjuk a vékony csíkokra vágott húst, és a tésztával együtt tálaljuk.