Főzött vaníliapuding, ahogy nagymamáink készítették
Még a kezdőknek is gyerekjáték elkészíteni.
Hozzávalók:
- 4 tojássárgája
- 40 g kukoricakeményítő
- 5 dl tej
- 7 dkg cukor
- 1 db vanília rúd
- 2 csipet só
Elkészítés: vaníliapuding
Kaparjuk ki a vaníliarúd magját, de magát a rudat se dobjuk ki. Öntsük a tejet egy lábasba, adjuk hozzá a cukor felét, a csipet sót, a vanília magokat és a rudat. Kezdjük el közepes lángon melegíteni, közben pedig egy másik edényben keverjük össze a tojások sárgáját, a maradék cukrot és a keményítőt. Most következik a hőkiegyenlítés: a meleg tejes keverékből adjunk egy merőkanállal a tojásos keverékhez és kézi habverővel keverjük el. Így el tudjuk kerülni a csomósodást. Öntsük a lábasba a tojásos krémet. Vegyük vissza a lángot és alacsony hőmérsékleten, kézi habverővel folyamatosan kevergetve főzzük, míg besűrűsödik. Ha kész, horgásszuk ki a vaníliarudat, a pudingot pedig töltsük tálkákba, poharakba. Eperrel a tetején, kekszmorzsával meghintve kínálhatjuk, de magában is nagyon finom!