Csupa csokis, mascarponés epertorta - Gyönyörű és ellenállhatatlanul finom

Talán nincs is olyan, aki ne szeretné az epres finomságokat. Szerencsére szerzőnk, a Limara Péksége blog szerkesztője ezúttal egy isteni gyümölcsös desszert receptjét hozta el nekünk. Ránéztünk a fotójára és egyből megkívántuk!

Mostanában nagyon sok hasonló epres sütemény fotója jött velem szembe. Nagyon dekoratív, ahogy a félbe vágott eperszemek sorakoznak körben. Én is elkészítettem a saját verziómat, csokis, jobban mondva kakaós piskótával, mert az eper és a csoki verhetetlen együtt szerintem, és vaníliakrémmel.

Hozzávalók a piskótához:

  • 5 db tojás
  • 15 dkg kristálycukor
  • 13 dkg finomliszt
  • 2 dkg holland kakaópor
  • 3 ek. olaj

Az egész tojásokat és a cukrot mixerrel egészen könnyű, habos krémmé kevertem (ez hagyományos kézi mixerrel kb. 15 perc, robotgéppel 7-8 perc). A lisztet és a kakaópor több részletben a tetejére szitáltam és óvatosan a tojáshabba forgattam egy spatulával. Végül az edény oldaláról az olajat is rácsorgattam és laza mozdulattal beleforgattam. Egy 28 cm-es tortaforma alját sütőpapírral kibéleltem, a masszát belesimítottam és 180 fokra előmelegített sütőbe toltam. Kb. 15 perc alatt sül meg. A kész piskótát rácsra tettem és megvártam míg teljesen kihűlt.

Elkészítettem a vanília krémet:

  • 5 dl tej
  • 4 tojás sárgája
  • 15 dkg cukor
  • 1 rúd vanília
  • 2 ek. kukoricakeményítő
  • 25 dkg mascarpone
  • 3 dl habtejszín
  • 5 db lapzselatin

A lapzselatinokat kevés hideg vízbe beáztattam. A tejet a vaníliarúd kikapart magjával felmelegítettem. Míg melegedett a cukrot és a tojások sárgáját habosra kevertem, majd a kukoricakeményítőt (vagy lisztet) is beledolgoztam. Folyamatos keverés mellett a forró tejet nagyon lassan a tojásos keverékhez adtam. Végül az egészet visszaöntöttem a tejes fazékba és szintén állandó keverés mellett besűrítettem, végül a kinyomkodott zselatinlapokat is belekevertem. Egy fóliával letakartam és teljesen kihűtöttem. Ezután kikevertem a mascarponével, majd óvatosan beleforgattam a kemény habbá vert tejszínt is. A krémet fél órára hűtőbe tettem.

Oldalak

Video Erre ügyelj, ha ülőmunkát végzel
Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration -:-
Loaded: 0%
Stream Type LIVE
Remaining Time 0:00
 
1x
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • captions and subtitles off, selected
      Hirdetés
      Fashion&Beauty
      Előfordulhat, hogy rengeteg pénzt költünk különféle hajápolási termékekre, abban a reményben, hogy végre mi is hosszú, gyönyörű fürtöket növeszthetünk. Talán már minden házi praktikát is kipróbáltunk...
      Sztárok
      A hollywoodi ikont a családja iránti szeretete vezérli – most egy különleges fotóval osztja meg az internet világával azt a személyes pillanatot, amely örökre vele marad.
      Lifestyle
      Épp most fedezi fel a világot - a róla készült videó milliókat hat meg.
      Sztárok
      Bár már világsztárként ismerjük, a 22 éves Finn Wolfhard még mindig nem hagyta el a családi fészket.
      Egészség
      Ez a tea valóságos megváltás a tejérzékenység miatt kalciumhiányban szenvedőknek, ráadásul tele van antioxidánsokkal, mi több, erősíti az immunrendszert is. Kíváncsi vagy rá, melyik növénytől...
      Lifestyle
      Sokan nem tudják, de magát a húsvéti főtt tojást nagyon sokáig tudjuk tárolni a hűtőben, de nem mindegy, hogyan tesszük.