Ki ne dobd a karácsonyi maradékot: Megmutatjuk, mit készíthetsz belőle!
Ünnepi ételekből vadiúj fogások.
Zöldséges rizses hús
Hozzávalók:
- 40 dkg hús (pulyka, csirke, sertés, kacsa, liba)
- 2,5 dkg zsír
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1 kápia paprika
- 2 paradicsom
- 15 dkg rizs
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 tk pirospaprika
- só ízlés szerint
Elkészítés:
A rizst a szokásos módon elkészítjük. Egy másik lábasban a felaprított vöröshagymát üvegesre pároljuk a zsíron és beletesszük az áttört fokhagymát is. Lehúzva a tűzről hozzáadjuk a pirospaprikát, gyors mozdulatokkal összekeverjük, majd visszatéve, rádobjuk az apróra kockázott paprikát és paradicsomot. Ha a zöldségek megpuhultak, hozzákeverjük a kicsontozott, felkockázott húst, majd összeforgatjuk és összesütjük az egészet. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, de azt mindenképp vegyük számításba, hogy a karácsonyi hús már alapból fűszeres. A húsos-zöldséges raguhoz adjuk a párolt, lecsöpögtetett rizst és alaposan összekeverjük. Ha kész, megszórhatjuk felaprított metélőhagymával és finomra vágott petrezselyemzölddel.