Ünnepi italok

A meghitt hangulatot egyféleképpen lehet fokozni: mégpedig fenséges italokkal.

 


Egg-nog

Hozzávalók:
6 dl tej
6 tojássárgája
15-20 dkg cukor
1.5 dl rum
1.5 dl brandy
1 vaníliarúd
frissen reszelt szerecsendió

Elkészítés:
A tejhez hozzáadjuk a hosszában félbevágott a vanília rudat, felforraljuk, aztán 15 percre lefedve félretesszük. Leszűrjük a vaníliás tejet, majd forráspontig újramelegítjük. Közben egy nagyobb keverőtálban kézi habverővel összekeverjük a tojássárgákat a cukorral, lassan hozzáadjuk a meleg tejet, és folyamatosan keverjük az egészet. A keveréket visszaöntjük a tejeslábosba és takaréklángon kevergetve kicsit besűrítjük, majd beleöntjük a brandyt és a rumot, aztán félretesszük hűlni. Végül a hűtőbe tesszük pihentetni. Fogyasztás előtt melegítsük meg, ha besűrűsödött volna, akkor tejjel hígíthatjuk. Tejszínhabbal és arra reszelt szerecsendióval díszítsük.


Gyömbérlikőr

Hozzávalók:
2.5 dl tiszta alkohol
3-4 dl víz
8-10 dkg friss gyömbérgyökér
150 g barna kandiscukor
egy fél citrom héja és leve

Elkészítés:
Aprítsuk fel a gyömbért, majd a citrom héjával elkeverve főzzük takaréklángon kb. 15 percig. Ezt követően adjuk hozzá a citrom levét és a barnacukrot, és főzzük addig, amíg a cukor fel nem oldódik. Ha ezzel megvagyunk, szűrjük le az egészet, majd öntsük hozzá az alkoholt is. Akkor lesz a legfinomabb, ha minimum egy hétig állni hagyjuk.

Almaboros puncs

Hozzávalók:
 2 nagyobb piros alma
 2 l almabor
 1/2 bögre mazsola
 8 rúd fahéj
 2 teáskanál egész szegfűszeg
 fél dl citromlé
 1  narancs
 1 citrom

Elkészítés:
Vágjuk ki az almák magházát, majd szeleteljük karikára. Az almabort, a szegfűszeget, a mazsolát, a fahéjat és az almakarikákat tegyük egy vastag aljú lábasba és nagy lángon forraljuk fel. Ha felforrt, a lángot vegyük takarékra és addig gyöngyöztessük, amíg meg nem puhul az alma (kb. 5-10 perc). A szegfűszeget vegyük ki, a narancs és citromkarikákat és a citromlevet pedig adjuk a folyadékhoz. Az elkészült puncsot öntsük át egy nagyobb üvegtálba és már szervírozhatjuk is.

Grog

Hozzávalók 4 személyre:
2,5 dl rum
4 cl citromlé
8 teáskanál barnacukor
fél citrom
szegfűszeg
fahéj
citromhéj

Elkészítés:
A rumot, a citromlét és a cukrot felmelegítjük, míg a cukor fel nem olvad, majd adjunk hozzá néhány szem szegfűszeget és a fahéjdarabkát, majd az egészet öntsük fel forró vízzel. Díszítésként a tetejét szórjuk meg a citromhéjjal.

 

 

Oldalak

Video Nagy 2025-ös szerelmi horoszkóp
Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration -:-
Loaded: 0%
Stream Type LIVE
Remaining Time 0:00
 
1x
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • captions and subtitles off, selected
      Hirdetés
      Lifestyle
      Manapság sokan keresnek ritka, különleges neveket, ám vannak olyan magyar férfinevek, amelyek méltatlanul merültek feledésbe. Pedig ezek nemcsak egyediek, hanem mély és különleges jelentést is...
      Lifestyle
      Április beköszöntével néhány csillagjegy igazán szerencsésnek érezheti magát! Ebben a hónapban minden a helyére kerül az életükben: szerelem, karrier és személyes fejlődés terén is ragyogó időszak...
      Fashion&Beauty
      A divatrajongók és hírességek körében már elterjedt ez az új őrület, pedig még be sem tört igazán a köztudatba.
      Lifestyle
      Van egy olyan népszerű szoba- és dísznövény, amit jobb, ha nem tapogatsz, ugyanis komoly irritációt is kiválthat, még akkor is, ha épphogy csak megérinted.
      Fashion&Beauty
      Egy új évszak új kiegészítőket kíván, és mi most hivatalosan is engedélyt adunk arra, hogy beszerezz egy új táskát a gyűjteményedbe idén tavasszal. Sőt, kifejezetten bátorítunk rá! Görgess tovább, és...
      Lifestyle
      Az Ikrek remek hírt kap, ami új perspektívát nyit előtte. Napi horoszkóp.