Uborkasaláta recept

Az uborkasaláta viszonylag gyorsan és egyszerűen elkészíthető, azonban figyeljünk oda, hogy tálalás előtt 1-2 órával kész legyen, hogy legyen idő lehűteni.

Hozzávalók

  • 800 g uborka
  • 1 dl víz
  • 0,4 dl ecet
  • ízlés szerinti fűszerek (fűszerpaprika, bors, cukor, só, fokhagyma)

Elkészítés

Az uborkát vékonyra felszeleteljük, megsózzuk, és állni hagyjuk. Közben elkészítjük a salátalevet: kb. 1 dl vízhez hozzákeverjük az ecetet és a cukrot. Ízlés szerint tehetünk bele 1-2 gerezd péppé nyomott fokhagymát. Végül hozzáadjuk a levéből kicsavart uborkát. Mindig csak a végén sózzuk, mivel a kicsavart uborka még tartalmaz sót. Fűszerpaprikával és törött borssal is megszórhatjuk.

Ezt is ajánljuk: Cézár saláta - Katt ide!

Fotó: poormansgourmetkitchen.com

Oldalak

Video Ha ezt csinálja a mobilod, éppen most lopják az adataidat
Lifestyle
Hazánkban egy évtized után először tettek közzé reprezentatív felmérést, mely a bántalmazott nők arányáról ad tájékoztatást.
Lifestyle
Két ábra, hat parányi, nehezen észrevehető, de fontos különbség. Boldogulsz a feladattal?
Sztárok
Egy évtized után befejeződik az Elviszlek magammal című műsor, melyben D. Tóth Kriszta egy autó volánja mögött ülve faggatta aktuális vendégeit magánéleti és szakmai kérdésekről.
Lifestyle
A koronavírus-járvány felmérhetetlenül nagy hatást gyakorolt a társadalomra: a Great Lockdown idején az életünk fenekestül felfordult, és bonyolult - sok esetben feleslegesnek vagy túlzónak gondolt...
Lifestyle
Sztárok
Gyógyíthatatlan betegségben, a demencia egyik formájában szenved Bruce Willis, emiatt pedig jó ideje teljesen visszavonult a nyilvánosságtól, lányai viszont most olyan képet osztottak meg róla,...