Uborkasaláta recept
Az uborkasaláta viszonylag gyorsan és egyszerűen elkészíthető, azonban figyeljünk oda, hogy tálalás előtt 1-2 órával kész legyen, hogy legyen idő lehűteni.
Hozzávalók
- 800 g uborka
- 1 dl víz
- 0,4 dl ecet
- ízlés szerinti fűszerek (fűszerpaprika, bors, cukor, só, fokhagyma)
Elkészítés
Az uborkát vékonyra felszeleteljük, megsózzuk, és állni hagyjuk. Közben elkészítjük a salátalevet: kb. 1 dl vízhez hozzákeverjük az ecetet és a cukrot. Ízlés szerint tehetünk bele 1-2 gerezd péppé nyomott fokhagymát. Végül hozzáadjuk a levéből kicsavart uborkát. Mindig csak a végén sózzuk, mivel a kicsavart uborka még tartalmaz sót. Fűszerpaprikával és törött borssal is megszórhatjuk.
Ezt is ajánljuk: Cézár saláta - Katt ide!