Habcsókos málnapüré recept
Gyümölcs és fagyi. Ha ez a kettő megvan, akkor már nem is sikerülhet rosszul a nap. Ebből a két hozzávalóból mesés finomságok készíthetők.
Hozzávalók
- 5 dkg habcsók
- 5 dl vaníliafagylalt
- 25 dkg málna
- 1 ek citromlé
- 2 ek porcukor
Elkészítés
A habcsókot durvára törjük. A fagylaltból négy gombócot kanalazunk, amelyeket megforgatunk a habcsókmorzsában, majd visszamtesszük a fagyasztóba. A málnát a citromlével és a porcukorral konyhai botmixerrel pürésítjük. A málnapürét kis fagylaltospoharakba kanalazzuk, mindegyikre egy-egy gombóc habcsókos fagyigombócot ültetünk. Tálalás előtt, megszórhatjuk még habcsókmorzsával.
Ezt is ajánljuk: Rizsfelfújt recept - Katt ide!