Tonhalas tészta - Recept
![](https://www.femcafe.hu/sites/default/files/styles/story_hero/public/default_images/image_not_found.jpg?itok=cxG_mT8U)
Munka után nincs kedved sokáig a konyhában állni, vagy hirtelen vendégek jelentkeztek be és nem tudod, hogy mit főzz? Akkor itt ez a fantasztikus recept.
Hozzávalók
- olívaolaj
- 1 fej fokhagyma
- 2 konzerv tonhal
- 1 üveg olívabogyó
- 6-8 paradicsom ( télen ez helyettesíthető, konzervvel)
- oregánó
- Só, bors
- chili
- parmezán sajt
Elkészítés
Forraljunk vizet, melyhez tegyünk egy evőkanál olajat és egy kiskanál sót. Amíg a tészta fő, addig egy serpenyőben az olajon megpirítjuk az apró kockára vágott fokhagymát. Ügyeljünk arra, hogy ne barnuljon meg. Ráöntjük a tonhalat, melynek nem szükséges a levét leönteni, aztán mehet bele bogyó, majd a felkockázott paradicsomot is hozzáadjuk. Fűszerezzük meg sóval, borssal és friss vagy szárított oregánóval. Ízlés szerint chilit is adhatunk hozzá. Ezt az egészet még 5 percig főzzük, hogy az ízek jól összeérjenek, majd elzárjuk alatta a tüzet. Összekeverjük a tésztával és fedő alatt állni hagyjuk negyed órán át. Parmezán sajttal tálaljuk.
Ha szereted a tonhalat, akkor nyomj egy lájkot vagy oszd meg a receptet másokkal is!