Töltött fasírtrolád - a legjobb, amivel a hetet kezdheted
![](https://www.femcafe.hu/sites/default/files/styles/story_hero/public/images2017/cikkek/fasirt_123.jpg?itok=TC6rcAyl)
Ha kell egy jó recept a hétre, ezt mindenképpen próbáld ki!
Töltött fasírtrolád - Hozzávalók:
- 3 szikkadt zsemle
- 1 k darálthús
- 3 tojás
- só, bor, ételízesítő
- 1 nagyobb, piros kaliforniai paprika
- 1 vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 15 dk zöldfűszeres krémsajt
- 2 szál újhagyma
- 200 g tejföl
- 0,5 dl olaj
- pirospaprika
Elkészítés:
A zsemléket vízbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk. A darált húst összedolgozzuk 2 tojással,a tört fokhagymával és a fele zsemlével. Sózzuk, borsozzuk, ételízesítőzzük, majd nagyobb folpackra halmozzuk, és 30x30 cm-esre nyújtjuk. Az apróra kockázott paprikából félreteszünk egy evőkanálnyit. A vöröshagymát és a petrezselyemlevelek felét finomra aprítjuk. A paprikát, a felaprított hagyma felé és a harmadik tojást összedolgozzuk a maradék zsemlével meg a krémsajttal. A sajtos masszát a húsosra simítjuk, úgy, hogy a széleket szabadon hagyjuk. Petrezselyemlevelekkel kirakjuk, és olajjal vékonyan bekent folpack segítségével feltekerjük. Tepsibe emeljük, a maradék olajjal meglocsoljuk, és előmelegített sütőben 175 fokon 1 órán át sütjük. A felkarikázott újhagymást és a felaprított petrezselyemzöldet kevés vízzel pürésítjük. A tejföllel elkeverjük, sózzuk, borsozzuk. A felszeletelt roládot megszórjuk a félretett paprika- és hagymakockákkal. A mártást külön tálaljuk.