4 hozzávalós töltött krumpli ropogós sült sajttal: Életem legjobb kulináris élménye
Aki ismer, az tudja, mennyire sajtfüggő vagyok. Számos variációját elkészítettem már, de most rátaláltam valami újra, a sült raclette egy variációjára. Elhoztam Neked a baconbe tekert burgonyában sült sajt receptjét, aminek hála az eddigi legélvezetesebb kulináris élményben volt részem. Gyere, készítsük el együtt!
Hozzávalók
- 8 kis/közepes burgonya
- 65 dkg raclette sajt
- 1-2 csomag bacon
- 1 tégely savanyú uborka
- snidling (díszítésként)
- frissen őrölt bors (fűszer gyanánt)
Elkészítés
A burgonyát héjában megfőzzük. Amikor kész, hagyjuk egy kicsit hűlni (annyira, hogy lehessen vele dolgozni), és vágjunk le egy kis darabot a keskenyebb végéről, hogy burgonyakosárkát kapjunk. Ezt követően kanállal óvatosan szedjük ki a belsejét. Tekerjük körbe egy szelet baconnel. Közben vágjuk fel a sajtunkat kb. 1 cm-es szeletekre, majd helyezzük bele azokat a burgonyakosarunkba (tele rakhatjuk). Helyezzük a kész remekműveket egy tepsibe, és mehetnek a 210 fokos sütőbe, nagyjából 30 percre. Ha elkészült, akkor már csak a díszítés (és fűszerezés, ha szeretnéd) van hátra, vágjunk apró darabokra savanyú uborkát, illetve aprítsunk snidlinget és szórjuk meg a kosárkáink tetejét. Így még finomabb és még dizájnosabb végeredményt kapunk.
Ha szeretnéd valami újjal meglepni a barátaid, családod, vendégeid, akkor ezzel mindenkit le fogsz nyűgözni. Külsőre és belsőre is csodálatos falatokat varázsolhatsz az asztalra ezzel a recepttel, a siker pedig garantált.
Te is rajongsz a sajtokért? Még több fincsi recept vár a következő oldalon!