Omlós csirkecomb, ropogós, kukoricapelyhes bundában - Ezt eddig miért hagytam ki?
A csirke nálam a húsok királynője, nagyon szeretek vele dolgozni és rengeteg féle módon meg lehet bolondítani, akár pároljuk, akár megtöltjük vagy rántjuk. Most ez utóbbi verziót választottam és egy kukoricapelyhes bundába öltöztetett csirkecombot hoztam Neked. Jobban mondva a receptet, a többi a Te dolgod.
Hozzávalók
- 8 db csirke alsócomb
- 5 dkg liszt
- 2 tojás
- 15 dkg kukoricapehely
- só
- bors
- 5 dl sütőolaj
Elkészítés
A csirkecombokat megfűszerezzük, meghintjük sóval és borssal. Mivel a kukoricapehely eredeti méretével nehezebb lenne dolgozni, ezért a rendelkezésünkre álló mennyiség felét darabosra törjük, a másik részét pedig egészen apróra morzsolhatjuk, hiszen ez helyettesíti most a zsemlemorzsánkat. Innentől már csak a panírozás a dolgunk, a combokat beleforgatjuk lisztbe, tojásba és a kukoricapehelybe. Utóbbinál arra figyeljünk, hogy a felesleget rázzuk le a combokról, mert ha túl sok pehely marad rajtuk, akkor túl kemény lesz a bunda. Veszünk egy magas falú edényt és forró olajban utolsó lépésként, néhányszor átforgatva 8-10 percig sütjük, hogy gyönyörű aranybarna husikat kapjunk.
Bármilyen körettel tálalhatod, mindenhez szuperül passzol. Jó étvágyat!
Mindent kirántunk! Még több panírbundás finomság vár a következő oldalon! Lapozz!