Tökös-mákos rétes - Recept
Egy igazi klasszikus recept, amely kiváló desszert bármelyik családi vagy baráti összejövetel alkalmával.
Hozzávalók
- 1 csomag réteslap
- 60 dkg gyalult tök
- 12 dkg darált mák
- 15 dkg porcukor
- 1 citrom reszelt héja
- ¼ citrom leve
- 5 dkg mazsola
Elkészítés
A gyalult tököt picit sózzuk, majd hagyjuk állni negyed órára, amíg levet ereszt. Közben a darált mákot keverjük össze a porcukorral, a reszelt citrom héjával és a citrom levével. Ezután a gyalult tökből nyomjuk ki a levét és keverjük össze a mákkal. A réteslapokat egyengessük ki, egy réteg lapot helyezzünk az asztalra és kenjük meg egy kevés olajjal, majd helyezzünk rá egy újabb lapot. A réteslap hozzánk közelebb eső szélét megszórjuk búzadarával olyan szélességben, ahogy a tölteléket fogjuk rakni. A tészta végeit pedig hagyjuk üresen. a búzadarára helyezzük a tölteléket, az üresen maradt széleket pedig hajtsuk rá a töltelékre. Ezután óvatosan tekerjük fel a rétest és sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük. A megmaradt tésztákkal is ugyanígy készítsük el, majd miután az összes tészta a tepsibe került, 180 fokra előmelegített sütőben süssük 15-20 percig.
Ezt is ajánljuk: Így készül a mákos guba - Recept