Mézes-mustáros pulyka - Recept
Egy finom húsos fogás vacsorára? Ezzel az egyszerű recepttel nem lőhetsz mellé, szinte bármilyen köret mellett megállja a helyét. Próbáld ki!
Hozzávalók
- 700 g pulykacomb filé
- 2 db vöröshagyma
- 2 evőkanál olívaolaj
- 3 evőkanál méz
- 3 evőkanál mustár
- 100 ml száraz fehérbor
- 2 dl főzőtejszín
- só
- bors
Elkészítés
Elsőként bepácoljuk a húst. A felkockázott pulykahúst egy tálba tesszük, alaposan összekeverjük 1 evőkanál mustárral, 1 evőkanál mézzel, 2 evőkanál olajjal, majd megborsozzuk. Hagyjuk hűtőben pihenni 2-3 órán keresztül. A hagymákat apróra kockázzuk és kevés olajon üvegesre pirítjuk. Ehhez adjuk a pácolt húst és a fehérbort. Pároljuk fedő alatt fél órán keresztül, amíg bő levet nem enged és a hús már megpuhult. Adjunk hozzá 2 evőkanál mustárt és ugyanennyi mézet, majd ízesítsük sóval, borssal. Öntsük hozzá a tejszínt is, majd főzzük még kb. 15 percig, hogy az ízek összeérjenek.
Ezt is ajánljuk: Így készül a tökéletes rántott sajt