Tökfőzelék - Recept
A főzelékek egészségesek és laktatóak is, így érdemes sokat enni belőle. Elkészítésük egyszerű és gyors.
Hozzávalók
- 2,5 kg gyalult tök
- 5 dkg vöröshagyma
- 3 dl tejföl
- 7 dkg zsír
- 8 dkg liszt
- kapor
- ecet
- cukor
- só
Elkészítés
A gyalult tököt sózzuk meg, keverjük össze és hagyjuk állni, majd nyomkodjuk ki belőle a felesleges nedvességet. A zsírból és a lisztből készítsünk világos rántást, adjuk hozzá az apróra kockázott hagymát, és az apróra vágott kapor felét, végül pedig a tököt. Közepes lángon pároljuk meg, szükség szerint adjunk hozzá vizet. Ha már puha, akkor keverjük bele a tejfölt, sózzuk és cukrozzuk meg, majd öntsünk hozzá egy kevés ecetet, illetve a maradék kaprot.
Ha szereted a főzelékeket, akkor nyomj egy lájkot vagy oszd meg a receptet másokkal is!