Soha nem sikerül úgy a chilis bab, ahogy szeretnéd? Eláruljuk a titkot – Recept
A tökéletes étel a fűszerezéstől és a főzési időtől függ.
Chilis bab
Hozzávalók:
- 500 gramm sertés/marha darált hús
- 2 fej vöröshagyma
- 3 doboz vörösbab
- 1 doboz kukorica
- 1 l paradicsomlé
- 1 tk cukor
- 1 tk fűszerpaprika
- 1 tk római kömény
- chili
- só, bors
- olaj
Elkészítés:
Az apróra vágott hagymát dinszteljük meg az olajon, ha pedig már puha és üveges, húzzuk félre a tűzről, és adjuk hozzá a fűszerpaprikát, majd keverjük össze. Ezután mehet rá a darált hús is, amit fehéredésig pirítunk. Ha ez elkészült, öntsük hozzá a paradicsomlevet, valamint keverjük bele a lecsöpögtetett bab- és kukoricakonzerveket is, majd ízesítsük a cukorral, a római köménnyel, és fűszerezzük ízlés szerint sóval, borssal és természetesen chilivel is. A szósz forrásától számítva lassú tűzön körülbelül 60 percig főzzük, hiszen ebben rejlik a sűrű, krémes szósz titka és az, hogy az ízek megfelelően összeérjenek. A legjobb, ha friss kenyérrel, forrón tálaljuk.