Ragad, folyik, beszárad? Ez a tökéletes mézeskalács cukormázának titka
![](https://www.femcafe.hu/sites/default/files/styles/story_hero/public/images2017/cikkek/mezeskalacs_123rf_980x480.jpg?itok=CuR6iooo)
A legjobb díszítő, amivel valaha is találkoztál.
Mézeskalács cukormáz
Hozzávalók:
- 1 tojásfehérje
- 15-20 dkg porcukor
- 1 tk étkezési keményítő
- 1 tk ecet
![Díszes mézeskalácsok](/sites/default/files/images2017/8_recept/mezeskalacs_123rf(1).jpg)
Elkészítés:
A tojásfehérjét elkezdjük felverni, majd fokozatosan adagoljuk hozzá a porcukrot. A habverőt alacsony, esetleg közepes fokozaton használjuk, miközben a készülő habhoz adjuk az étkezési keményítőt, majd az ecetet. Ezután magasabb fokozaton tovább keverjük még kb. 6-7 percig, majd habzsákba vagy sütőpapírból készült, kis lyukú tölcsérbe töltjük. Még jobb lesz az eredmény, ha utóbbinál finomabb anyagú uzsonnás papírzacskóból készítünk írókát.