Tésztában sült camambert - Nem csak előételnek kiváló
Nem csak előételnek kiváló recept, akár egy könnyű vacsorának is tökéletes ez az isteni tésztában sült camambert. Ha szereted a sajtokat és az ínyenc falatokat, imádni fogod.
Hozzávalók - 2 főre
- 1 csomag leveles tészta
- 2-3 evőkanál áfonyalekvár
- 2 x 12,5 dkg-os egész, kerek camembert sajtot
- 1 tojás villával felverve
- szezámmag a tetejére
Elkészítés
- Melegítsd elő a sütőt 200 fokra (légkeverés: 180 fok, gázsütő: 6-os fokozat).
- A leveles tésztát terítsd szét. Gyorsan kell dolgoznod, mert szobahőmérsékleten könnyen nyúlóssá válik a tészta.
- A felére helyezz el két camembert sajtot. Rajzold őket körbe, majd tedd félre őket. A körökre kenj lekvárt, és tedd rá a sajtot. Ha van kedved, a sajt tetejéből vájj ki egy darabot, és oda is tölthetsz lekvárt.
- A sajt körül kend meg a tésztát tojással. A tésztalap másik felével borítsd be a sajtot, óvatosan simítsd le a tésztát úgy, hogy ne maradjon alatta levegő. A sajt körül alaposan nyomkodd össze a tészta széleket. Vágd körbe a tésztába burkolt sajtokat legalább 2 cm-es peremet hagyva körben. Villával le is nyomkodhatod a tészta peremét, vagy egyszerűen hajtsd vissza körben szorosan a széleket. Mindkét megoldás jó.
- A tetejét, kend meg tojással, szezám maggal díszítheted is. Ismételd meg a műveletet.
- 20-25 perc alatt süsd készre. A sütőből kivéve pihentesd 5 percet.