Télapó csalogató finomság: Eredeti, omlós hókifli, ahogy a nagymamám készíti
![](https://www.femcafe.hu/sites/default/files/styles/story_hero/public/default_images/image_not_found.jpg?itok=cxG_mT8U)
A hagyományos téli csemegék repertoárjából nem maradhat ki a tökéletesen elkészített, omlós hókifli. Nálunk a család nagy kedvence, mert egyszerű elkészíteni, ami pedig a legjobb, hogy tartalékolhatunk belőle későbbre is, hiszen tartós, gond nélkül eláll hosszabb ideig. Szuper választás, akár családban marad, akár vendégeket vársz, de a kollégáid is ráharapnak majd erre a könnyű finomságra. Mutathatom a receptet?
Eredeti, omlós hókifli
Hozzávalók:
- 15 dkg finomliszt
- 10 dkg lisztté őrölt mandula
- 10 dkg sütőmargarin
- 10 dkg porcukor
- 1 vaníliarúd kikapart magvai
- 3 evőkanál porcukor (a szóráshoz)
Elkészítés:
Egy nagyobb verőedényben keverjük jól össze a lisztet, a mandulát, a margarint, a vaníliát és a porcukrot, majd gyúrjunk omlós tésztát belőle. Formázzuk meg az egészet henger alakúra, csomagoljuk be, és tegyük be a hűtőbe 30 percre. A csomagolásnál figyeljünk, hogy lehetőség szerint légmentes legyen. A sütőt melegítsük elő 170 fokra, és béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral. Vegyük ki a tésztánkat a hűtőből, vágjuk fel egyenlő szeletekre, majd formázzuk meg őket kifli alakúra. Ha kész vagyunk, akkor mehet a tepsibe és a sütőbe, kb. 12 percre. Miután lejárt az idő, hagyjuk egy kicsit hűlni a kifliket, a végén pedig hintsük be őket porcukorral.
Egyszerűen elkészíthető finomság, és megunhatatlan. Én nagyon szeretem, de sosem hagyom ki az élvezetből a kollégáimat és a rokonságot sem. Egy szebb díszdobozban kínálva a siker garantált. Próbáld ki Te is és lepj meg mindenkit!