Tejfölös-szalonnás tojásleves - Klasszikus kicsit másképp
A tojáslevest szívesen főzzük, mert egyszerű és nem kell órákig fölötte állni, amíg elkészül. Viszont kis ötletességgel egy sokkal tartalmasabb levest is kihozhatunk az eredeti verzióból.
Hozzávalók
- 4 tojás
- 2 dl tejföl
- 1 fej vöröshagyma
- 5 dkg füstölt szalonna
- 1 evőkanál liszt
- 1 evőkanál ételízesítő
- 1 teáskanál pirospaprika
- só, bors
- babérlevél a díszítéshez
Elkészítés
A szalonnát apróra vágjuk, és egy serpenyőben folyamatos kevergetés mellett a zsírját kisütjük. Rátesszük a felaprított hagymát és üvegesre pirítjuk benne. Levesszük a tűzről, amíg beletesszük a pirospaprikát és felöntjük egy liter vízzel. Beleszórjuk az ételízesítőt, sót, borsot ízlés szerinti mennyiségben, felforraljuk és tíz percig főzzük. A lisztet a tejföllel és fél dl vízzel simára keverjük, majd a forrásban lévő lét behabarjuk vele. A tojásokat egyenként, fél percenként eresztjük bele a lébe, keverés nélkül. Az utolsó tojás után öt perccel megkeverjük a levest és még pár percig főzzük.
Babérlevéllel díszítve tálaljuk, esetleg megszórhatjuk egy kis reszelt sajttal.
Próbáld ki a tojásos szendvicset is!