Camembert krémleves - Sajtos kényeztetés

A krémleveseknek népszerűsége vitathatatlan, nem is csoda, hiszen rengeteg fajta létezik, remekül lehet velük színesíteni a már megszokottá vált, olykor unalmas levesrepertoárt. Ez egy igazán különleges sajtkrémleves, nem csak sajtimádóknak.
Hozzávalók
- 1 natúr camembert sajt
- 1 evőkanál liszt
- 2 evőkanál olaj
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 db leveskocka
- víz
- néhány csepp citromlé
- só, bors
Elkészítés
Egy gerezd szétnyomkodott fokhagymát olajon megpirítunk, majd hozzákeverjük a lisztet. Felengedjük hideg vízzel és beletesszük a leveskockát is. Amikor elkezd forrni, beletesszük a sajtot és a maradék két gerezd fokhagymát, szintén szétnyomkodva. Néhány percig alacsony lángon forraljuk, majd a sajt héját kivesszük a levesből. Amennyire szükséges, utána sózzuk, borsozzuk, illetve meglocsoljuk egy kis citromlével.
Petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
Készítsd el ezt is: a tökéletes rántott sajt!