Megmaradt egy kis tyúkhúsleves? Készíts belőle tárkonyos ragut főtt gombócokkal! Recept
Hogy a tyúkhúsleves nagyszerű fogás, az is bizonyítja, hogy milyen remek ételek készülhetnek a maradékából is.
Exkluzív receptek Topár Gábortól
Van, aki hosszú csipeszekkel hajómakettet épít üvegpalackokba, más bélyeget gyűjt és albumokba rendez, vagy azon munkálkodik, hogy minél gyorsabban minél messzebb tudjon futni - én meg főzni szeretek. A főzés kikapcsol: már a felkészülés és a tájékozódás is szórakoztat, ráadásul éhen sem maradok, ami tiszta haszon. Örömmel osztom meg a jól sikerült receptjeimet, a sikertelenekről pedig mélyen hallgatok.
„Az ínyencség az ember kizárólagos kiváltsága.”
Jean Anthelme Brillat-Savarin
Tárkonyos ragu benne főtt gombócokkal, avagy a tyúkhúsleves második élete
Hozzávalók:
- 3-4 merőkanál maradék húsleves
- maradék hús
- maradék zöldség
- csipet tárkony
- 1 evőkanál liszt
- diónyi vaj
A gombóchoz:
- 25 dkg liszt
- 10 dkg vaj
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 dl víz
- só
Elkészítés:
A főtt húst leszedegetem a csontokról, és egy egyenes falú, fedős serpenyőben kevés vajon pirítani kezdem. Fedő nélkül, de az is kellett később. Meghintem egy kanál liszttel, hozzáadom a felkockázott maradék zöldséget. felöntöm három-négy merőkanál levessel (az is maradék) és szórok bele egy csipetnyi tárkonyt. Mindeközben (igazából már előtte) 25 deka lisztet összemorzsolok 10 deka hideg vajjal, egy teáskanálnyi sütőporral, és egy csipet sóval, majd 1 deci hideg vízzel tésztát gyúrok belőle, amiből 12 golyót formázok. A golyókat a ragura teszem, lefedem és fél órán keresztül főzöm. Kész!