Finomabb, mint a klasszikus verzió: tárkonyos-mustáros krumplifőzelék

Nagyszerű ebédötlet, ami a hétvégi menüben is megállja a helyét.
Exkluzív receptek Topár Gábortól
Van, aki hosszú csipeszekkel hajómakettet épít üvegpalackokba, más bélyeget gyűjt és albumokba rendez, vagy azon munkálkodik, hogy minél gyorsabban minél messzebb tudjon futni - én meg főzni szeretek. A főzés kikapcsol: már a felkészülés és a tájékozódás is szórakoztat, ráadásul éhen sem maradok, ami tiszta haszon. Örömmel osztom meg a jól sikerült receptjeimet, a sikertelenekről pedig mélyen hallgatok.
„Az ínyencség az ember kizárólagos kiváltsága.”
Jean Anthelme Brillat-Savarin
Tárkonyos-mustáros krumplifőzelék
Hozzávalók:
- 1 evőkanál olívaolaj
- diónyi vaj
- 1 kisebb fej hagyma
- kb. 60 dkg hámozott krumpli
- csipet tárkony
- 1 teáskanál dijoni mustár
- 2-3 evőkanál görög joghurt
- só, bors ízlés szerint
Tárkonyos-mustáros krumplifőzelék
Elkészítés:
A felaprított hagymát kevés vaj és olaj keverékén megdinsztelem, hozzáadom a hámozott,
kockára vágott krumplit. (lehet karikára vágott is). Megszórom szárított tárkonnyal, sózás-borsozás után felöntöm vízzel. Lefedve hagyom megfőni, ezt követően hozzávetőleg egy merőkanálnyit kiveszek, botmixerrel pürésítem, hozzáadok egy teáskanálnyi dijoni mustárt és 2-3 evőkanálnyi görög joghurtot. Visszaöntöm a lábosba, és felforralom.
Kész.
Feltétnek mehet sonka is, de én most pár napig biztosan nem kérek. A képen rántott
hagymakarikákal látható.