Íme az eredeti bécsi túrótorta receptje: egy mennyeien krémes édesség a hétvégére

Ne csodálkozz, ha egy morzsa sem marad belőle az asztalon!
Bécsi túrótorta
Hozzávalók:
A tésztához:
- ½ kg liszt
- 20 dkg porcukor
- 20 dkg vaj
- 2 db tojás
- 1 ek vaníliás cukor
- ½ citrom reszelt héja
- csipet só
A töltelékhez:
- 1 kg túró
- 22 dkg vaj
- 12 dkg porcukor
- 10 dkg kristálycukor
- 6 dkg étkezési keményítő
- 8 db tojás
- só
- reszelt citromhéj
- 1 ek vaníliás cukor
- 1 tojás sárgája a bekenéshez
- porcukor a beszóráshoz
Bécsi túrótorta
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk: mivel a tészta igen melegérzékeny, ezért nem szabad hosszan gyúrni, mert az összetevők szétesnek. Majd egy órán át a hűtőben pihentetjük.
Közben kézmeleg vajat a porcukorral, a vaníliás cukorral és a reszelt citromhéjával habosra keverjük. A tojássárgákat, a túrót és a keményítőt is hozzáadjuk, majd jól elkeverjük. A tojásfehérjéket, a kristálycukrot és a sót kemény habbá verjük, és a kapott habot óvatosan belekeverjük a masszába. A hűtőből kivett tésztát 3 mm vastagra nyújtjuk és kibélelünk vele egy tortaformát. A túrós krémet beleöntjük a tésztával kibélelt formába, és előmelegített sütőben maximum 160 °C fokon sütjük. 40 percnyi sütés után alufóliával vagy papírral lefedjük, és felig nyitott – kiakasztott – sütőajtónál készre sütjük (csak akkor nyissuk ki a sütő ajtaját, ha az nem légkeveréses). A sütési idő kb. 70 perc. Ha kihűlt, kivesszük a tortaformából és porcukorral megszórva tálaljuk.
További két túrós édesség receptjéért lapozz!
Fotó: 123rf
Oldalak
