Tárkonyos csirkeragu leves - Ahogy a nagymamától tanultam
Az ősz beköszöntének egyik legjobb része, hogy ismét előkerülhetnek a gazdag, szívmelengető levesek, akár a tárkonyos raguleves. Én évek óta úgy készítem, ahogy a nagymamámtól tanultam. Próbáljátok ki!
Hozzávalók
- 400 g csirkemell filé
- 1 sárgarépa
- 1 petrezselyemgyökér
- 70 g zellergumó
- 50 g vaj
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 3 nagy csipet tárkony
- só
- fehérbors (őrölt)
- 1500 ml alaplé - zöldség
- 200 g zöldborsó
- fél citrom leve
- 150 ml tejföl
- 45 g finomliszt
- 1 evőkanál mustár
Elkészítés
A vajon dinszteljük meg a felkockázott répát, gyökeret és zellergumót, majd adjuk hozzá az apróra vágott hagymát is. Ha megpuhultak a zöldségek, adjuk hozzá a felkockázott csirkemell filét, sózzuk, borsozzuk, tárkonyozzuk és öntsük fel az alaplével. Főzzük 1 órán keresztül, majd adjuk hozzá a zöldborsót. Keverjük el a tejfölt a liszttel és habarjuk be vele a levesünket. Végezetül igazítsuk ki az ízeket, állítsuk be a kellő savanyúságot citromlé és mustár segítségével.