Szőlőlekvár - Recept
![](https://www.femcafe.hu/sites/default/files/styles/story_hero/public/default_images/image_not_found.jpg?itok=cxG_mT8U)
Ha nem csupán nyár végén és ősszel szeretnénk szőlőt enni, akkor készítsünk belőle lekvárt, hogy akár a leghidegebb télen is érezhessük eme gyümölcs finom ízét.
Hozzávalók
- szőlő
- 30 dkg cukor
Elkészítés
Mossuk meg a szőlőt, szemezzük le, és tűzre téve addig főzzük, amíg teljesen szét nem fő. Ezután törjük át egy szitán, és minden 1 liter szőlőléhez adjunk hozzá 30 dkg cukrot. Gyakori kevergetés mellett addig főzzük, amíg a kívánt sűrűséget el nem érjük. Töltsük üvegekbe, és szárazgőzben hagyjuk kihűlni.
Ezt is ajánljuk: Szívbarát szőlős turmixital - Egészséges finomság